nak join? klik banner ni yer

Monday, November 9, 2009

@ Dah Mahu Naik Basikal

Seperti yg pernah Ibu ceritakan tempoh hari, Ibu ada belikan Dalila basikal roda tiga hujung bulan Okt lepas. Beli area Bayan Lepas..harga habis kurang RM 100. Ingat nk cari warna unisex, tp Dalila berkenan sgt dgn yg pink ni pulak..sampai nak masuk kereta pun dia tak mahu turun dari basikal tu.. mungkin sbb hari tu (Ibu paksa turun juga kot) dia merajuk sampai ke rumah pun dah tak mau naik2 dah basikal tuh.

Ibu pas hari tu mmg sedih je tgk dia tak mau kat basikal nih..Ibu parking basikal ni tempat yg Dalila suka 'lepak'--apa lagi depan TV lah-- mula2 dia main butang2 muzik kat basikal tu jer..kita angkat nk masukkan dalam basikal, dia menangis bagai.

Tetapi, pada Sabtu 7hb Nov lepas, Pagi hari tu, Abah dah sorong dalam rumah jer dan petangnyer Ibu sorong Dalila di area koridor rumah pulak.. dia tak menangis dah :) ALHAMDULILLAH..dia sudah mahu naik basikalnyer nih.. sampai kita ajak turun pun dia tak mahu.

Ibu sudah tentu suka yg teramat lah bila Dalila dah suka dengan basikalnyer nih :) hihihi alhamdulillah..yey!! terima kasih pd kawan2 yg telah memberikan nasihat pd Ibu hari tu..:)

Esoknyer pagi2 lagi kami bawa Dalila bersiar2 di taman yg berhampiran. Dan ini antara pic Dalila dgn basikal pinknyer tuh..


Bergaya dgn basikal barunyer itu...

Jom ikut Dalila naik basikal jom..

Abah kata "dah mcm van ais krim plak rasanyer nih" bila Dalila suka main butang muzik kat situ...ada 8 ker 10 muzik lagi rasenyer.





Photobucket

25 comments:

azzul said...

comelnya basikal..naufal pun br dpt basikal beli kt mydear warehouse sale ari tu..bkn main suka lg asyik nk main beskal tu

MRS. K said...

kiutnya basikal dalila..
my son pon suke naik jalan2 kat playground or taman tasik

~Ifa~ said...

cantik basikal tuh.pink kaler lg.sesuai la dgn girl.azim naufal nk pinjam leh x??

10 said...

yeeeeaaayyyyy... syoknya dalila dh suka ek naik beskal baru... good girl... ibu pun x sedih2 lg kn...

cute sangat la beskal dalila... pandai posing atas beskal tu ek... comelnya... nak tumpang bleh x? hihhhiii...

[-suziey-] said...

ha kan dh kata...dia akn nk naik pnya..besela budk..hehe..tantek la basikal dalila..aQeel nk pinjam bole..ekekek:p

Rozy said...

memang pink sungguh beskat dalilaa..

zura@iwan said...

alhamdullilah dh suker dalila ngan beskal tuh....x la cedih mama dier kan..

Mrs. Adz said...

cantiknye basikal dia..eisya nak tumpang leh tak..leh jalan sama-sama ngan eisya..hihiii
dah pandai ye naik basikal.bagus la tu..nanti dalila nak basikal je tau,sampai ibu dalila penat layan dalila k..sebab hari tu dia kata dalila tak nak naik..nanti tunjuk taring kat dia ye..hihiii

Jiey^Mien said...

comelnya..
nk cari utk ian gak la.

=)

Ibu Ayra said...

cantiknya basikal dalila...aunty ros pun sebenanrnya berkenan sgt basikal nih....teringin nak belikan utk kak ayra tapi tak terbeli2 lagi... sebab baru lepas belikan high chair and safety gate utk kak ayra... aunty rasab 2 benda tu lagi penting dr basikal tu sebab tu basikal tu kena lupakan dulu...

ema82red said...

best nyer beskal..huhuhu..kecik2 kite dulu x merasa la beskal2 gini...

Suhana Shahril said...

Aduh..geramnya tengok si comel dalila ni..eeiii..
Practice make perfect..nnti dalila leh ler blajar kayuh basikal plak mcm kakak Aqilah & kakak Iwani. :)

rynas said...

budak2 dapat basikal mmg suka. asyik nak main jer...nanti dh besar suruh mama beli basikal besar pulak ekkk leh kayuh sendiri.

MiJa said...

dulu zharif suka beskal kaler pink nih la..hahaha risau aku dibuatnya!

fauzi-maya said...

olloloo..so cute;)

mamaMUHAMMAD said...

bestnye dalila dah naik basikal..
cute betul..kasut pink..basikal pun pink..rajin abah n ibu dalila bw g taman..

Nadiah Sidek said...

cantiknya basikal dalila :)

ibu_arifa said...

TO AZZUL: naufal dapat basikal jugak yer.. rase boleh lah naik sama2 nnt yer..hihihi

TO MRS.K : tu lah ..sekarang ni (bila dah suka naik basikal) hari2 plak nak naik..kan musim hujan..mana leh bwk dia keluar selalu.

TO IFA: hehehe..azim nak pinjam yer.. boleh..kita kan kawan :)

TO ATEN: terima kasih. aunty nk tumpang ker? hawa leh lah tumpang. nk carry hawa gi jln taman lah nnt.

ibu_arifa said...

TO SUZIEY: terima kasih aunty suziey, jom aqeel kita meronda di taman ptg karang jom!

TO ROZY: tu lah Rozy..aku dah try cari kaler lain, tp yg ni jgak yg agak berkenan..alamatnyer kalo dapat adik boy nnt, kena cari basikal baru lah...

TO ZURAIWAN: alhamdulillah.. terima kasih yer kak zura.

TO MRS ADZ: jom lag Eisya..dalila bawak Eisya nak basikal ni kat taman, kita main sama2.
tu lah Fara, skrg ni dah rajin nak naik pulak..dah lah musim hujan-tak boleh keluar rumah.. sian dia naik dalam rumah saja.

ibu_arifa said...

TO JIEY MIEN: terima kasih Jiey.. yeyyehh.. nnt Ian pun dapat basikal jugak..syoknyer :)

TO IBU AYRA: hihihi...terima kasih.. buat masa ni Dalila still ok kat dapur..tu yg saya tak cari lagi safety gate tuh..mungkin next time kot.,hihihi

TO EMA: yer lah ema, basikal skrg nih siap ada palang utk memudah kan kita tolak/sorong lagi.. tak yg lah sakit2 pinggang nk tunduk menolak dah..

TO SUHANA: terima kasih Aunty Ana, ok nnt Dalila belajar kayuh pulak..skrg dok syok suruh Ibu menolak dulu nih..hihihi
kim salam Dalila pada kakak Aqilah dan kakak Iwani yer aunty.. :)

ibu_arifa said...

TO RYNAS: hihihi.. syok lah naik basikal ni Aunty.. nnt nk ajak kakak Durani gi meronda di taman dgn Dalila boleh?

TO MIJA: hahaha..yer ker? sib baik basikal pink jer yg dia sukakan.. kalo aku jd ko pun aku risau gak.. Zhariff...saja bikin Ibu risau sikit jer..

TO FAUZI-MAYA: Terima kasih Aunty Maya..

TO MAMAMUHAMMAD: terima kasih AUnty mamaMhuhammad.. kalo tak hujan lah boleh Ibu bawak keluar.. syok tau dapat ke taman gini.. jom ikut Dalila.

TO NADIAH: terima kasih Aunty Nadiah :) kim salam to Safiyyah yer.

nadnye said...

cantiknya jea basikal tu...suka sangat nampaknya

Sarah pun takde lagi.. kalau beli confirm abang dia main dulu..:>

nza said...

budk2 kecil mmg gitu...kekdg dia suka n kekdg dia xnk lak....
comey sgt basikal tu.....

izan ishak said...

hmmm...sama pattern cam basikal twins izan...cumanya warna biru dan ada 2 tempat duduk. masa mula2 beli dok dlm umah.
**kalau dekat boleh main beskal sama2 kan?

Intan said...

Alooo comel nya...both basikal baru and dalila sayang :)

Suke nye dia naik basikal tu...aunty nak tumpang leh tak...ekeke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...