nak join? klik banner ni yer

Monday, April 11, 2011

@ Saya Akan Kembali Berkerja


Alhamdulillah.. Setelah sekian lama dan beribu2 kali apply kerja melalui jobstreets, akhirnya rezeki nak kembali berkerja terbuka semula setelah hampir 2 tahun menjadi surirumah sepenuh masa. 18hb April nanti saya akan mula berkerja dengan company "M" . Sama company dengan my hubby tapi lain2 tempat. Position yang ditawarkan adalah PCM Engineer (belum pasti lagi apa maksud 'PCM' tu hihihi). Katanya lebih kepada penggunaan Oracle. Surat tawan kerja dah saya terima sabtu lepas. Harap2 Allah permudahkan lah segalanya saya di tempat kerja baru saya ini.
Yang bestnya..working hour kat sini flexible, asalkan cukup 8 jam untuk 1 hari dah okey. Bab gaji pun best juga..boleh ler ber shopping untuk diri sendiri termasuk beli SK-II tu dan kirimkan sikit untuk mak ayah di kampung. ALHAMDULILLAH..

Dalila pula kami hantar ke rumah pengasuh yang berhampiran dengan kawasan rumah kami. RM250 sebulan. Kami plan nak hantar dari jam 7.45pagi-6ptg. Makcik tu dah jaga seorang baby girl umur 11 bulan. So Dalila akan bermain dengan baby girl tu  lah nanti kat sana.. boleh biasakan dia kalau-kalau Ibu termasuk 'double line' pulak nnt. Hihihi.
Ini 1st time Dalila di jaga oleh pengasuh. Kalo dulu my MIL yang jaga, masa saya kerja guru sandaran aritu. Harap2 semuanya okeylah. Minggu ni, adalah "minggu orentasi/suaikenal" Dalila dengan makcik pengasuhnya tu.Good luck sayangggg!! saya dah mula tinggalkan 2-3 jam Dalila disana.

30 comments:

=sz= said...

tahniahhhhhh min!

SYANI said...

Tahniah atas pekerjaan baru...

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

tahniah min :)

Ummi Eisya&Amani said...

wow..tahniah min..lepas ni jgn lupa update blog lagi tau..

[-suziey-] said...

thaniah..

mariaariffbaby.com said...

tahniah!!!
:D

Nad @ MamaZakwan said...

congrats dear :)

Farra Dhelina said...

hpy for u!! taniah ye kak..

Suhana Shahril said...

Selamat mula bekerja!

Gieyana said...

Tahniah2 Min..:D

SyidaGorjes said...

tahniah!
murah rate baby sitter kat sana ye.kalau la kat KL ni dpt rate mcm tu.....(bole anta adik aqid ramai2)huhuu...

waniewadec said...

congrats!!...selamat bekerja

ibu MZW @ farah idayu said...

hehe...samela kita yer tahun nih bawa rezeki dpt keje baru lepas 2 tahun duk umah jaga anak..ekeke~ tahniah!

Noy said...

enjoy,dear

Zaidah said...

tahniah min...semoga min dapat sesuaikan diri di tempat kerja nanti...

Ema said...

selamat bekerja

Ibu Ayra said...

tahniah min, selamat bekerja...

AshAnas said...

Congrats kak min... Tp xsayang ke nk tinggalkan alam suri rumah.... Shira plk yg tingin nk jd suri rumah ni, hehe....

mamamuhammad said...

wah..tahniah da dpt kerja.bgs la dpt cari extra income disamping dpt membantu suami..yang sygnye nak tinggalkan anak..lagi la bershopping sakan lepas ni =))

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

congrate min!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam, tahniah & selamat bekerja.

Nadiah Sidek said...

tahniah & selamat kembali bekerja :)

Ummi Salsabila said...

patutlah blog sunyi jer..:)
tahniah kak min..finally,akak berjaya!

ibu_Arifa said...

@kak sz: terima kasih kak suzy :)

@Syani: terima kasih Syani.. terima kasih singgah di blog saya ni.

@Yanadzul: terima kasih kak Yana :)

ibu_Arifa said...

@Ummi Eisya: Terima kasih...okey akan ku cuba update jgk nnt ;)

@Suziey: Terima kasih Siziey :)

@mariaariffbaby.com: Terima kasih :D

ibu_Arifa said...

@Nad @ MamaZakwan: Thanks sis :)

@Farra Dhelina: Terima kasih Farra :)

@Suhana Shahril: Terima kasih :)

ibu_Arifa said...

@Gieyana: Terima kaish kak Gieyana.

@Syida Gorjes: terima kasih kak syida..murah ker..biasa dgr lagi murah.RM200. kalo baby baru Rm250. tapi tak pelah..asalkan jaga anak kita dgn baik sudahlah kan..

@waniewadec: Terima kasih wanie..

ibu_Arifa said...

@ibu MZW @ farah idayu: Yer ker..tahniah untuk Farah juga yer..

@Noy: Thanks sis :)

@Zaidah: Terima kasih kak Zai..tu lah..lama xkerja..suspen jgk nih.

@Ema: Terima kasih ema :)

@Ibu Ayra: Terima kasih kak Ros :)

ibu_Arifa said...

@AshAnas: Terima kasih Shira.. sayang nak jauh2 dengan Dalila jgk ni. tapi tak pe lah..dah lama xkerja..nak merasa pulak shopping guna duit sendiri ni.

@MamaMuhammad: Terima kasih.. cari duit buat poket sendiri jer nih. senang sikit nak shopping nnt..tak yang minta2 duit lebih dah dr asben.

@Ummi Aisyah || Cik Yah: Terima kasih Cik Yah :)

ibu_Arifa said...

@Be Simple Beb(BSB) - threeQ: Terima kasih sis :)

@Nadiah Sidek: Terima kasih Nadiah :)

@ Ummi Salsabila: Terima kasih US, sunyi sebab xsempat nak update jer ni..kadang2 tu penyakit 'M' melanda..tu yang susah tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...