nak join? klik banner ni yer

Tuesday, December 14, 2010

@ 1st Time Naik Bas Express

(Entry yang sepatutnya di publish hujung bulan Nov aritu, tp kabel kad reader pula ada yg pinjam..)

Dalila memang excitet bila kami cakap akan "gi jalan-jalan naik bas". Mungkin dia tak mengerti lagi situasi "naik bas express", tapi suka sebab cakap "nak gi jalan-jalan". Hihihi.. Sebenarnya bukan Dalila sorang yg excitet, Ibunya pun excitet plus risau jugak..sbb bukan nya sekejap perjalanan ke BP.. paling lama hampir 10 jam baru sampai. Macam-macam saya risau..Risau dia menangis dalam bas, risau dia tak selesa, risau dia boring dan nak minta turun dari bas.... haii.. risau segala bagai lah...1st timelah katakan.

Nak tengok aksi Dalila malam masa menanti bas kat terminal bas express Sg. Nibong. Terminal bas ni betul2 sebelah dengan tapak Pesta Pulau Pinang.

masa mula2 sampai.. lebih kurang jam 9mlm

Bas dah sampai.. pakai "uniform" dulu..risau sejuk. beli sweater yang ada hood..nak elak sejuk kepala.

cute lah anak ibu pakai sweater ni!

Dalam bas lebih kurang 2-3 jam jer dia mau pakai sweater tu. Pastu dia suruh bukak...suruh simpan. Tunggu dia terlena baru saya buat sweater tu sebagai selimut..cover mana yang boleh. Sepanjang perjalanan tu..alhamdulillah..Dalila okey.. tidur sambil menetek jer.. ada sekali dua juga dia merengek tak selesa..sempit kot-tidur atas riba saya. Sampai ke BP lebih kurang jam 6.30 pagi. Turun bas pun mujur dia tak "bad mood", alhamdulillah..risau juga kalau2 dia "bad mood" dengan 1st time pengalaman berjalan jauh naik bas macam ni.
Bagus anak Ibu..nanti kita gi jalan2 lagi yer sayang..

photobucket

13 comments:

10 said...

dalila pakai apa pun tetap nmpk comel...

syok ek g jln2...

Ummi Eisya said...

tanteknye sweater dia..dalila dah naik bas ye..eisya lum pernah naik lagi..tapi mmg takut budak2 ni tak selsesakan..

p/s-wei,hari tu aku jumpa dalam majalah pasal pisang kaki ni..mmg org panggil pisang kaki la..tetiba teringat kat n3 ko..hihi..

Hanis Azla said...

bagusnya dia tak meragam.. Tp bdk2 skrg mmg jarang dpt pi jln naik bas lama2 ni.. Anak2 akak pun klu dpt pi rombongan sekolah naik bas bukan main excited lagi.

~ayu.oyie.yuna~ said...

Assalamualaikum..
wah,comel sgt dalila..bagusnye dia behave dlm bas...;)

Sidratul Muntaha said...

huhuu
sampai skunk mg tak daya nak try bwk setot naik lrt ker or bas
tkut dia meragam jugak
dahlah hyper.

AshAnas said...

dalila dah besar, ok kot bawak berjalan jauh naik bas kan... hm, shira pun risau gak mcm kak min, mn la tau dia xmo dok diam ke, ajak turun ke, kan... hehe... waktu mlm, tido time la...

SyidaGorjes said...

aqid pun excited sgt masa naik bas pegi spore aritu.walaupun satu jam perjalanan, dia punya excited macam ......tak bole nak cakap la.heheheh.

chekna @ mama ziyad said...

nasib baik xmeragam kan.. kalo nak travel jauh2 camni, mmg elok travel malam.. bleh tido....

diana said...

comel nye dia...
lain kali boleh pi jalan jauh2 lagi..

honeyvsbee said...

comel tuh..tp pergi pesta tu panas kan...walo pun malam. :)

maya amir said...

dah lame tak singgah sini..makin ayu dalila ni bile besar:)

gee ryder said...

wah bagus dalila behave dlm bas. nak bwk bebudak naik bas lelama elok bejln mlm. kalo siang kang lgi xduk diam lg pening pale hehe

firahadifa said...

alahai comelnyer dierrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...