nak join? klik banner ni yer

Monday, December 20, 2010

@ 2 kaki, 9 inci

Sekarang tinggi Dalila dah 2 kaki 9 inchi, atau pun dalam 'sentimeter'nya adalah 84cm. Umur dah hampir 2 tahun 3 bulan, dan still menyusu badan lagi. Memang terasa sungguh "kepanjangan"nya tiap2 kali dia baring atas riba untuk menyusu...terutamanya bila menyusu dalam kereta.


Rasanya fizikal Dalila ni ikut fizikal saya masa saya kecik2 dulu....kurus dan tinggi. Kalau di imbas semula memori lama, saya antara 1 ,2 pelajar yang "terpaksa" menjadi pelajar terakhir ketika dalam barisan/beratur dalam perhimpunanan semasa sekolah rendah dulu. Masatu rasa sungguh tak "best" sebab tak leh join kawan2 lain curi2 sembang, sebab kat belakang kita dah ada pengawas. Aduyaiii..

Satu jer perkara yang sering berlaku bila dia dah makin tinggi ni... selalu terhantuk dahi/kepalanya. Bukan saja di rumah, tapi di shopping komplek juga.. kadang2 dia suka berlari2 tepi2 rak barang.. tengok2 dah benjol dah dahinya tu.. pandai pulak dia tak menangis masa terhantuk kat luar rumah gitu.

 Anak2 korang pulak macam mana?badan ikut korang ke ikut hubby korang?


photobucket

16 comments:

♥Azie♥ said...

azie sama jer kot....ikut dua2...salam buat kak min

Yasmin Nabilah.. said...

kadang2 rasa tak sedar kejap je tgk anak dah besar panjang.. :) Nabila pun sama. Ina pegang dia pun dah rasa panjang..badan tak naik..tapi kurus memanjang. Agaknya mewarisi ketinggi atuk2 dia. Klu ikut mak ayah..tak kena langsung..kementot..hahaha!!!

ibu_BatRiSya @wardah said...

Batrisya memang sebijik ikut ayah daa.....

Sidratul Muntaha said...

haah
anak2 sume pnjng
tpi takdelah ngikut laki
tpi ngikut belah laki.
adik beradik dia,pak menakan dia sume tinggi2.
huhuhuh

Nadiah Sidek said...

safiyyah ikut umminya..'rendang' je..ekeke..

p/s: saya ada tag min join GA & contest..lupa je nak bgtau..nnt tgk di blog contest saya ye

ibuayahdamia said...

ayu tinggi, husband pun tinggi...almost 2-2 170 cm...so anak2 haruslah tinggi jugak kan..hehe

zura@iwan said...

tiggi ye dalila....

kita dl kecik2 tiggi gk..hikss

Huda said...

cute juga kecil2 cili padi..husna pun rasenye kecil je sbb ikut abahnye yg x berapa tinggi sgt :)

Farra Dhelina said...

rasanya anak2 mmg ikut dua 2 kot..sbb dua2 sama besar..hehehe..adeii

SyidaGorjes said...

aqid ikut papa dia.kurus+tinggi.tapi muka ikut mummy.hihi

mamaacha said...

Si Acha tu tengok2 yer cam ikut babah dia jer...now br 2thn 4 bulan..tinggi dah nak sama ngan budak 4 tahun...badan pun debab jugak....

Fieza79 said...

ermm..genetik si ibu la tuu..tinggi..

kfieza ngn somi tinggi lbh kurang je..taktau anak2 ikut genetik mana satu..hehe

Ummi Eisya said...

mmg nampak tinggi dalila..eisya ni aku lum amik lagi tinggi dia..

tapi aku rasa,eisya ikut hsnd aku la..

mamaMUHAMMAD said...

anak ikut hubby...kurus dan tinggi..hoho..saya rendah aje..tu bila dukung anak / menyusu da setengah badan kita..tak sangka..dulu baru lahir dalam pelukan kita kecik je..tapi skang dah besar.

Gieyana said...

cepat betui masa berlalu kan..dh besar dh Dalila..

Nureen size bdn ikut cam hubby jer..but wajah diaorang ckp cam akak jer..

Nazz@Purple said...

besar nanti mesti lg cantik..org tinggi kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...