nak join? klik banner ni yer

Wednesday, December 29, 2010

@ Tidur Kelambu

Nak cerita kisah dalam kelambu pulak kai ni.. hihihi.. Malam tadi kami sekeluarga tidur BERJAYA dalam dalam kelambu. Sebelum ni, masa Dalila umur satahun ada juga tidur dalam kelambu, tapi sampai seminggu Dalila menangis tak mau masuk tidur dalam kelambu, so last-last kami tanggalkan ajer lah kelambu tu. Pasang ubat nyamuk dan kipas sajalah.

Tapi malam tadi, kami try lagi pasang kelambu..mahu pulak dia masuk dan main2 dan tidur dalam kelambu tu. Syukur..alhamdulillah.. Senang sikit tidur dalam kelambu ni.. nyamuk tak leh gigit dan tak de sakit tekak pagi2 dek kerana bau ubat nyamuk elektrik tu. Kami masukkan kipas angin sekali dalam kelambu..kalo tak sure berpeluh2 lah tidur dalam tu.

 gambar pinjam Cik Google yer

Biasanya kami tidur dalam kelambu hanya bila balik ke kampung saya saja. Dah kire jatuh "WAJIB" dah tidur mesti berkelambu..kalo tak esok pagi berbintik2 merah lah satu badan..Dalila lah yang selau jadi "fav" nyamuk. 
Saya pun masa sekolah2 dulu2, hari2 tidur kelambu. Kalau terlupa tutup pintu kelambu betul2, bangun pagi esok, rajin leh tampar nyamuk yang dah gemuk kenyang dalam kelambu tu...hihihi.

Korang pulak..Bila kali terakhir korang tidur kelambu?



photobucket

15 comments:

kakngah said...

kecik2 dulu.. lom akil baligh lg pun masa tu.. :P
tp, skrg mmg xpernah guna kelambu. alhamdulillah... xder pulak nyamuk.

*azni* said...

balik kg ry aji aritu..kt kg banyak nyamuk sudah ye kitorang tido dlm kelambu..

zura@iwan said...

salam min...

ceta psl kelambu plak ek..hehe...

kak dulu2 masa blk kg side abah kak je, sll pakai kelambu sbb nyamuk byk...syok plak tido dlm kelambu ni..hehe...
tp skrg x de dh pakai2 kelambu bgi...

Zaidah said...

rasenyer last zai tidur pakai kelambu masa tahun 2005 masa tu tinggal kat rumah sewa banyak nyamuk....tapi berpeluh bagailah sebab angin kipas angin tak dapat tembus kelambu tu....waktu sekolah dulu kat kampung memang kena pakai kelambu...

Ema said...

last...masa meen baby.... aku masuk sekali dlm kelambu baby tu... hahahaha

SyidaGorjes said...

hari2 kami tido dlm kelambu.ada size XL dan L.hihi

Ummi Izzah said...

ingat waktu kecil2 dulu..
duk di kg dgn nenek
ada giliran pasang kelambu utk atuk..
rindu sgt saat2 lalu!

mama_umar_maryam said...

eeii.sonoknye..las tdo dlm kelambu mase kt kampung =( rindu plak arwah atuk..tu pon agaknye lebih 5 taon kot

YatieJay said...

Perghhh...lama gila tak tido dlm kelambu. Rasanya last sekitar akhir 80an kot, balik kampung umah nenek. Sekarang? Kelambu pun dah lama tak 'jumpa'.

blog-tips-kurus said...

mesti pakai kelambu kalau tidur kat kampung. tak nak nyamuk lovebites!!

AshAnas said...

last sekali tido dlm kelambu masa kt kampung. sek ren kot... pastu arwah atuk nenek kena pindah umah flat, berkuburlah kelambu nye...

rynas said...

skang ni balik kg pun dah tak pakai kelambu bukannya apa anak-anak suka main kelambu dan tarik2 tali kelambu..baik letak ubat nyamuk jer.

K-Baby said...

Salam Mommy,
Nak invite Mommy untuk join contest dan menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
Thanks ya.
mykedaibaby.blogspot.com

nasiruddin said...

jentel comel....hehehehehe

maCy said...

selamat tahun baru kak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...