nak join? klik banner ni yer

Tuesday, December 28, 2010

@ Handfon Apa Yang Best?

 Abah nak kasi hadiah handfon kat saya untuk hadiah anniversary kami kali ni. Alhamdulillah..rezeki.. Saya? mestilah suka.. asben nak kasi hadiah.. mestilah TAK TOLAK PUNYA.. hihihi. Tapi yang menjadi kebuntuan sekarang adalah bila Abah suruh saya pilih sendiri handfon apa yang nak/berkenan dihati.. Huhuhu..Problem betul bab ni.. dah le tak pernah nak survey mana2 brand handfon pun..(sebab handfon yang sekang ni masih boleh digunakan lagi..w/pun kekadang pening2 gajah jugak). Ikutkan hati nak pilih brand Nokia juga..sebab dari dulu hanya setia pada cik Nokia jer..
 Cik Nokia N73 ku.. (since 2006 - now)

Cik N73 ni pun Abah yang belikan juga..sebagai hadiah perkahwinan kami 4 tahun yang lalu. Kali ni, saya nak handfon baru saya ada ciri2 terkini seperti berikut: Mak aii..ada hati nak demand pulak tu..hihihi
  • WiFi
  • 3G - Dalila/saya memang selalu ber3G dengan Abahnya hokey!
  • kemera handfon sekurang2nya 3.2megapix..lagi banyak lagi bagus ;)
  • user friendly- senang nak akses blog/facebook
  • harga +- 1k  agak2 jer dulu
teringin juga nak guna Blackberry atau Iphone4 macam kawan2..tapi seperti yang saya jelaskan awal2 tadi..saya tak sempat lagi nak survey..risau mahal pulak nanti..kasihan kat Abah juga.

tapi kalo tengok pada minat Abah...macam nak belikan Encik Samsung jer..
adakah yang ini..S8000 JET untuk saya?

Esok, lusa pasti Abah akan tanya keputusan saya nanti.. mana satu nak pilih nih? buntu..buntu..

So, nak minta pendapat kawan2 semua:
tentang handfon yang agak best di mata korang. Apa yang BESTnyer handfon tu?


photobucket

21 comments:

*azni* said...

nokia ape tah yg baru kuar tu c7 mcm cantik je..

ibu_BatRiSya @wardah said...

samsung tu pun comey gak...hehhe
tp kalu dpt beli blackberry ke lg okay kan?hehhe
kalu nak gambar cantik, N8 la...hihi

~Miss Sukasih~ said...

Heheheh..nieyla pun skrg nie gune Cik Nokia jer..skrg nieyla gune 2 hp 1 nokia E5 ngan nokia 5800 xpressmusic..Nokia nie tahan ckit..hehehe..

Hanis Azla said...

HTC Desire atau HD2 pun okey juga..

Zaidah said...

zai rasa semuanyer ok....tengok bajet abah berapa....nokia c7 pun ok jugak..

Kasih Kirana said...

erm..amek nokia yg latest tue..yg penting amek original set..so ape2 problem,senang...uhuh..pn ibuarifa:ape awknye nickname d fb yer?..ade nak bertanyekan soklan la..uhuhu.tq..cengkihputeh@ymail.com

Ummi Salsabila said...

Kak min,Kalo cik Abg bagi hadiah iPhone ke..lg cool! Hehe.iPhone 4 tgh hot skang.boleh baca review bout iPhone at my blog..;)

happy anniversary!! Smg kekal bahagia hingga ke syurga ;)

SyidaGorjes said...

akak penah guna samsung touch screen.ada masa dia hang.pastu speaker dia cpt rosak wlaupun masih dlm guarantee.
that is y akak bli bb.snang nak blogging.bole berbbm free.
tapi bergantung dgn penggunaan masing2.

ARIFFDA said...

salam..nk komen juga :) ... saya pernah guna Iphone4, mak aih jari besau sgt, nk touch lain, tertouch yg lain, hikhikhik...

Ummi Eisya said...

vote for iphone..

maCy said...

wahh. seronok lah macam ni. hp macy baru je rosak :(

Ummimusa said...

alahai sweet nya abah nk belikan ibu hp baru..ye la, kalau yg lama ibu pakai sejak kawin, tentu ibu ni penjimat, penyayang dan pandai jaga barang, bertambah syg abah pd ibu... bagus ibu! teruskan dgn sifat2 baik lg terpuji ni..mana lah tahu kalau2 abah nak surprise belikan ibu yg ibu idam2kan...;-)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam ibuarifa, kalau saya tentu ler blackberry.

MrS. F!zA said...

mintak la i phone 4..mcm best je..tringin nk pakai henpon nipis2 cmtu..

* bestnye bakal dpt hadiah henpon

rynas said...

blackberrylah..cool..

ibu_Arifa said...

TO AZNI: betul tu azni..cantik dah tgk kat webside nokia. jatuh cinta dah dgn C7 tu.

TO IBU BATRISYA: N8 macam kak wardah pakai tu pun coolkan.. jeles tgh akak buat entry aritu..tp mcm tak sampai hati jer nak minta N8 tu..hihihi.

TO MISS SUKASIH: tu lah..mmg setia pada nokia sbb agak tahan lama..or mungkin kita ni jenis 'pandai jaga barang' tak Nieyla..hihihi

zura@iwan said...

kak pon ngah sevey2 hset ni...hehe..x taw nk amik yg mn..tp tgk pd budget gk ler..hikss...

kak suka nokia..

ibu_Arifa said...

TO HANIS AZLA: ooh ye ker? tak survey lagi pulak kalo HTC HD2 tu..thanks nnt nak google lah..manatau berkenan jugak.

TO ZAIDAH: Tak tanya pulak berapa budget dia..tp kita pun dag tgk C7 tu..memang cantikkan kak :)

TO KASIH KIRANA: Betul tu.. saya pun tak berani nak beli kalo yg bukan ori. kita dah add kamu dalam FB tau.. nnt leh kontek kt FB jugak yer. Thanks :)

ibu_Arifa said...

TO UMMI SALSABILA: Terima kasih US. aritu akak dah baca review iphone tu kat blog US.. mmg geram jgk kat Iphne.. lebih2 lagi kita yg "kaki blog" ni kan..hihihi (malu nak mintak kat asben iphone4..)

TO SYIDA: saya pun berkenan jgk dgn BB..sebab kak syida dah guna lah.. apa2 hal leh rujuk kak syida nnt.. hihihi.

TO ARIFFDA; hihihi.. yer ker?.. saya pun xde pengalaman lagi nak guna touch screen ni.. dok risau hang jer nnt.

ibu_Arifa said...

TO UMMI EISYA: wokey..noted :)

TO MACY: tu lah..dah 4 tahun tak berganti hp lama ku itu..skrg dah 'sampai seru' dah nih. asben nak kasi..alhamdulillahh.

TO UMMIMUSA: hihihi.. malu pulak baca komen UM ni.. alhamdulillah..rezeki dapat bertahan dgn cik norkia N73 tu lama jugak. Terima kasih yer UM.

ibu_Arifa said...

TO BE SIMPLE BEB: blackberry yer.. dengar nama pun sedap jer kan.. okey noted :)

TO MIS FIZA: tu yg lemah tu.. saya ni segan nak mintak.. nnt org chop meteriallistik pulak.. tunggu mana org nak kasi sajalah..

TO RYNAS: cool kan kak rynas blackberry tu..teringin ler jugak yg ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...