nak join? klik banner ni yer

Tuesday, August 9, 2011

@ Nak tidur dengan pakai baju raya pulak..

Asssalamualikum semua,
Lama bebeno tak update blog nih, dah jadi kekok dah menulis kat sini :P

Nak story-mory sikit pasal anak saya, Dalila. Hari Ahad lepas, adalah bawak dia gi beli baju raya untuk dia. Dan saya bagi dia pilih sendiri kesemua baju raya dia tuh. Memang dia excitet sungguh. Masuk dalam kereta jer dia nak terus pakai, saya ikut sajalah sebab kat kedai tadi tak test lagi pun baju tu. Mana tahu..ketat ke..leh patah balik tukar. Sampai ke malam dan sampai ke tidur dia tak mau tukar baju raya satu set tu, nasib baik t-shirt dan seluar je..

Kelmarin, awal pagi saya basuh semua baju raya dia, malam tadi lagi sekali dia mintak nak pakai lagi..tapi yang warna lain pulak..so seperti biasa..dia tak mo tukar...nak pakai sampai tidur. Bangun pagi tadi, nak hantar ke rumah pengasuh, adalah dia tanya "boleh pakai baju raya ni ke rumah Tok Bee?" tak payah tukar?..saya cakap pakai jerlah..dah dalila siap bawak tidur dah baju tu malam tadi.

Sampai2 kat pintu rumah pengasuh, dia terus bagi tahu pengasuh "Ini baju raya Dalila" Baju baru beli".
Adehh, Dalila...baju raya orang pakai time raya lah Dalila, bukan pakai sekarang, puasa pun tak sampai 2 minggu lagi.



6 comments:

Farra Dhelina said...

haha sama lah dgn qaseh...

*cute nya lah header akk..kreatif lah kak min..

LADYHEART said...

hehe..dye excited la kak nak raye..

Ummi Eisya&Amani said...

dalila posa ke tak ni..hihi..amboi suka tul raya ni..mesti ikut ibu ni..hihi

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

tak pe baju raya dalila mesti ada byk pasang tueee...

Alin Marlini said...

budak2 camtulah..cam kita jugak dolu..hehe

MisS HoNeY said...

haha..itu dah x dikira bju raya la.dikira baju puasa.nnt ibu kna belikan lain tuk dalila.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...