nak join? klik banner ni yer

Friday, August 19, 2011

@ Lagi kelahiran di bulan Ramadhan Family kami.

 Dalila masa hari ke-2


 cucu Ramadhan pertama -Arifa Dalila

Huh, memang mengimbau kenangan tul lah, bila bercakap bab kelahiran dalam bulan Ramadhan/puasa nih. Saya melahirkan Dalila pada 23 Ramadhan yang kebetulan bersamaam 23 Sept 2008. Time nak masuk bulan puasa, doktor dah awal2 suruh saya cari dan makan kuih raya, kang time dah berpantang, teringin pulak nak makan. Mujurlah sekarang ni memang banyak kuih raya a.k.a kuih tunjuk kat pasaraya. Sempat lah merasa 3-4 jenis jugak tahun tu.

Ramadhan tahun ni pulak, my MIL terima lagi 2 cucu perempuan. Kak Long asben telah selamat melahirkan anak-3, prempuan, pada 2 Ramadhan manakala adik asben, Fauziah telah pun selamat melahirkan baby ke-4 mereka, perempuan juga, pada tarikh 12 Ramadhan yang lalu. Tak sempat nak pergi ambik gambar new born ni lagi. Melawat pun kejap je sebab Dalila tak sihat time tu.
Kedua2 baby dan mak baby ada kat Bertam sekarang ni, berpantang kat sana sekali. Senang MIL nak jaga semua sekali serentak.


6 comments:

deena said...

Tahniah dpt ank buah

tak kata tulis je.... said...

adik ipar tu dah bersalin ye?

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

Nasib baik dah penghujung ramadhan kalau tak jenuh ler nak ganti puasa..

MisS HoNeY said...

dalila ounya bfday sma dgn mak nisa :)

ibu_Arifa said...

@ deena: terima kasih deena.

@ yun: haah, adik ipar saya dah bersalin dah, 12 hb ri tu.

ibu_Arifa said...

@ Be Simple Beb: hihihi..tu lah, tp puasa time tu tak berapa penuh jgk pun :P

@ Miss Honey: hihi, ye ker? nanti leh celebrate/wish sama2 lah gitu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...