nak join? klik banner ni yer

Sunday, August 14, 2011

@ Cara nak combine "daisypath" dalam satu column

Malam tadi, sempat saya melawat blog usang ni sekejap. Ternampak message dari missjiwang87 yang bertanyakan tentang bagaimana saya combine kan "daisypath" saya dalam satu kolum.

Begini caranya:

1. Setelah anda buat apa yang patut di webside http://daisypath.com/, dan dah dapatkan kod HTML nya, masuk Design > Page Element > > Add a gedget > HTML/Java script.

2.Anda akan nampak page seperti ini: betul tak?
untuk menbuatkan kombine kan daisypath dalam satu kolum, korang mesti kombinekan juga kod HTMLnya,  caranya; copy paste kan kod HTML daisypath korang di bahagian content, tapi korang mesti jarakkan (tekan enter je..sebelum nak paste lagi) dengan koding HTML ke-2 dan seterusnya. Contoh seperti koding saya ni:


dan hasilnya akan jadi begini:


3. Dah siap, jangan lupa save ye. Selamat mencuba..



2 comments:

Mama Atiyyah Umairah said...

salam...oh..tq for tutorial....hehehee...selamat berpose n selamat berbuka!!!!!

mariaariffbaby.com said...

wah..ada tutorial lagi tuh..
:)

bagus..ilmu yang baik perlu disebarkan kan..

selamat berpuasa dear

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...