nak join? klik banner ni yer

Tuesday, June 21, 2011

@ Dah Tempah/Beli Baju Raya untuk tahun ini?

Tak sempat tul nak update blog. maaf yer kawan2 semua..lama saya tak meziarah ke blog korang semua. Agak buzy sikit sejak dah kerja ni.
Hmmm..dah nak dekat puasa dah kan.. sekejap jer rasa tahun 2011 ni. Puasa sebulan pastu dah nak raya dah pulak. Korang dah hantar/dah beli baju raya ke untuk tahun ni? Saya dah siap hantar kain untuk di tempah untuk raya tahun ni. Kali ni try tukang jahit lain pulak. Tukang jahit tahun lepas tu macam rasa tak best pulak. Jahit tak kemas.

Kami tahu ni beli kain untuk baju raja di Jakel, Alor Setar. Walaupun saya memang asal dari Kedah, tapi tetap tak pandai jalan2 kat Kedah. Pakai GPS pun tak jumpa2. Mujur ada Shira yang pandai bagi guide ke Jakel tu. Thanks Shira! Guide guna sms je pun tepat dan padat.

Tahun ni kami pilih warna tema purple-pink. Abah buat baju melayu (purple-sebab xmau pakai pink :( ), saya baju kurung pahang dan Dalila baju kebaya moden. Hihihi.. nak sedondon punya pasal terpaksa lah tempah..lagi pun setahun sekali jer kan.. untuk hari raya ke-2 dan seterusnya, kami beli jer nanti.. dekat2 nak raya beli pun sempat lagi. Hihihi..tahun ni duit raya untuk anak2 sedara saya mewah la sikit dari tahun lepas. Mak su dah kerja sekarang, dalam ang pau sure bagi lebih la kat korang.


ade sape pakai warna pink-purple jugak raya tahun ni? kita buat geng bas sekolah raya nanti...ekekeke





17 comments:

YAYA AZURA said...

purple+pink..cantik tu ..
lelaki susah sikit kan nak pakai pink colour..

kakngah said...

belum ready apa2 lg utk raya.
dan
belum ada tema pun hihihi!!
biasanya beli readymade je..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

BSB pun baru beli kain..color purple

ibu MZW @ farah idayu said...

salam..erkk..kak min dah tempah baju la..saya ape pun x prepare lagi..huhu ;p beli ready made jela nmpak gayanya..eh..eh..mzw pun nak duit raya juga boleh? ekeke~

Zie Fauzi said...

tak fikir pun lagi pasal baju raya.. lani tgh tumpu nk pindah umah ja.. seboleh2nya sebelum puasa... huhuhu..

biasanya,zie beli yg readymade jer,walaupun kt rumah ada mesin jahit tp x pandai jahit baju.. huhuhuhu...

ain revival said...

x beli lagi..risau takut tukang jahit dah tak terima~

bobhandburry said...

Salam kunjungan... blog menarik.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Tema saya taun ni purple..si abah dah siap jahit pon..saya n aisyah belum tempah lagi huhu~~

MisS HoNeY said...

fmily nisa purple :)

chekna @ mama ziyad said...

nak tempah mmg dah xsempat dah ni, kain pun xcari lagi.. ready made je la kot baju raya taun ni...

gee ryder said...

baru nak gi cari kain baju melayu kiddos.
baju akak beli jela.
tahun ni kami blue hehe

ibu_Arifa said...

@Yaya Azura: tu la yaya, susah dan jarang nak tgk lelaki pakai pink kan.

@kakngah: hihihi..kakngah memang tiap2 tahun mcm ni kan..senang semua readymade jer kan.

ibu_Arifa said...

@Be Simple Beb(BSB): hihihi...purple...jom purple reramai raya nnt.

@farah idayu: wasalam farah... hihihi..bersemangat pulak kak min sejak ada geng (dalila) beraya ni.. ekeke.. meh la penang..raya rumah kami.

ibu_Arifa said...

@Zie fauzi: ler..pindah rumah ker skrg..tak dok dah kat sg ara tu yer.. tau tau pun zie pindah...dah lama tak berblogwalking...tak sempat.

@ain: sempat lagi kot ain.. biasanya kalo dah puasa baru dah tak terima.. readymade pun cantik2 jgk :)

ibu_Arifa said...

@bobhandburry: terima kasih bob, terima kasih singgah sini, saya singgah blog bab jg yer nnt.

@Cik Yah: sama tema lah cik yah tahun ni.. hihihi..cepatlah hantar kain tu..kang last minit org tak mau terima pulak.

ibu_Arifa said...

@Miss Honey: yer ker.. syoknyer ramai pakai purple tahun ni.

@Chekna: readymade pun cantik jgk kan.. kami kat sini tak byk pilihan kalo readymade.. tu yg sibuk menempah tu.

ibu_Arifa said...

@Gee ryder: oooo..tema blue yer kak gee. cun gak tu warne blue. berhari raya berempat lah tahun ni yer...syoknyer!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...