nak join? klik banner ni yer

Monday, June 27, 2011

@ Aku Yang Rajin: Pakai Inai

Tetiba time ke kedai runcit (kepunyaan mamak) kat area umah, ternampak pulak inai tiub ni. Terus beli RM2.50 satu. Dah lama saya tak pakai inai dijari..rasanya sejak ada Dalila kot.  Sampai rumah terus pakai/guna. Saya buat depan Dalila....hairan Dalila tengok saya pakai inai. Dia cakap "wanginya...wanginya.." bila saya nak pakaikan dia tak mahu pulak.

Haa...nak tengok? Tak de lah seni sangat pun...comot2 jer tp still suka nak deko2 kat tangan sendiri.. suka hatilah cantik ker tak..



tara!!!



saya pakai 3 jari saja..sebab rasa tak best brand ni...bau tak macam yang dulu2 saya pernah guna.. yang ni bau macam paste "water color". Banyak pewarna agaknya brand ni.

Dulu zaman sekolah2, memang mak rajin pakaikan inai kat saya. Maklumlah anak perempuan sorang ni jer. Boleh katakan tiap2 kali raya...sure saya pakai inai. Mak saya memang rajin giling inai dengan batu giling dia tu. Pastu siap balut dengan kain then ikat satu-satu jari pulak sebelum saya nak tidur. Alahai rindu pulak kat mak.." Sayang mak...terima kasih mak.."
 




8 comments:

waniewadec said...

teringat zaman2 b4 kawen, kalut ko nak lukis2 inai nih! hehe

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

rajinnye..cam pengantin baru ;)

BB Luvs Me said...

nice!

if u r interested, u can visit our blog to join our baby clothes giveaway at www.bbluvsme.blogspot.com.

BB Luvs Me
www.bbluvsme.com

rynas said...

akak lak jenis tak suka pakai inai. pernah pakai sekali jer time kahwin lepas tu nan ADO..ntah tak suka bau dia busuk kot..hehheheh

SyidaGorjes said...

kalau ada anak pompuan, memang best bagi dia pakai2 inai ni.tp takkannak bg aqid pakai kot?hehehe

Nia said...

wahh,..terigt masa kecik2 dulu, pantang ada org kawin, kita pun sibuk nak berinai sama.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

BSB kat kg dulu pun suka...mlm raya jer mesti abah giling inai utk anak2 perempuan nyer..

kakyong said...

singgah sini setelah sekian lama tak singgah. klik HB 1

boleh tahan brp lama inai ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...