nak join? klik banner ni yer

Thursday, January 26, 2012

@ Tahun baru..baby baru..kereta baru..

Alhamdulillah..23 Nov 2011 lepas, saya dah dapat beli sebuah kereta baru. Walaupun kereta tak de dah hebat/mahal mana pun...tapi tetap saya bersyukur dan saya suka :) hasil titik peluh saya berkerja, ada jugak asset depan mata. Dalam masa 2 minggu sahaja selepas berjumpa jurujual produa, myvi lagi best 1.5 SE bertukar tangan menjadi milik saya..1st time nih sain-sain document jual beli kereta yang berlambak-lambak tu.

Mula-mula dulu, memang ada plan nak ambik Honda/Toyota...tapi bila Abah dah beli rumah conner lot kat Batu Kawan tu.. terasa nak beli kereta yang mampu saya bayar sorang diri, tak mahu kacau duit Abah. So, myvi lagi best menjadi pilihan poket saya. Hihihi..setakat nak buat ulang-alik gi kerja dan ambik anak ke sekolah tu...okeylah kan guna myvi.

sekali pandang, macam gambar "orang menang kereta" lah pula..

Plat kereta yang kami dapat, PKJ..(macam Pi KeJa jer..) hihi..tak sempat nak tunggu PKR..opsss.. acah je.


muka dah makin tembam..so letak gambar jauh2 lah...
masa dalam gambar, baru preggy 3-4 bulan lebih. Balik kampung masa cuti krismas.



16 comments:

adyna said...

tahniah dah ada kete sendiri.. saya lak kete beli ,dah behenti keje en hubby kena bayor hehehe

~ yus ~ said...

Tahniah dapat beli kete sendiri ya..:)

Hilmirda Daud said...

Tahniah.. akhirnya ade kete sendiri

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. bagusnya..

waniewadec said...

tahniah meen..dah rasmi balik jitra myvi baru!

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

bestnye.ok la tu kete myvi skrg pun cc dah besar same cam toyota/honda. =)

Syida said...

preggy ke?
congrats!

mamamuhammad said...

ok ape myvi..skang keta mesia sume cantik2..keta bia cikai rumah bia yg elok sbb duduk smpai ke tua.seronok dpt beli guna duit sendiri..rosak ke ape ke x la ssh hati(hubby bising nnt) lg pn tgk hasil titik peluh sendiri.sy ni smpai kesudah la x merasa keta dari duit sendiri.tahniah ye

YatieJay said...

Min preggy ya? Congrats.....suka dengar org pregnant!

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye...
rezki bergamda2 ni
baby baru, kete baru, umah baru :)
congrats ek! :)

Ummi Eisya&Amani said...

rezekikan..pastu dpt anak lagi..memang tahun 2012 tahun rezeki wat ko sekuarga..

ummiarissa said...

Alhamdulillah...rezeki..

Izan Ishak said...

bestnya min... rezki 2012 makin berganda2. syoknya ada kereta sendiri...

mummY daniSha said...

hi salam kenal..comel keta..comel anak2..comel belog =)

Gieyana said...

tahniah..dpt juga keta dgn hasil peluh sendiri kan..:)

MisS HoNeY said...

waaa.sudah angkat myvi!!!nisa blum lg T__T akak PKJ eh?nisa PKR la.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...