nak join? klik banner ni yer

Monday, July 23, 2012

Live update: Dumm..dam..dum dam!!

Hai budak-budak ni. Nak je aku turun gi pulas telinga sorang2. Bom..bangg..bom..bang main mercun. Mengganggu ketenteraman betul. Kalau lah aku ni badan besar, sasa dan femes (apa kaitan femes dalam situasi ni :p) macam "the rock" mau je aku gi bagi warning kat budak2 tu hatta bapa budak yang ligat 'bakar duit' tatkala malam macam ni. Ni baru hari ke-3 puasa bro..relex la.. Takkan hari2 macam ni bising.. Bukan takat orang terkejut..kereta pun dok asyik terrrkejut tau.. Bertambah2 bising.

Bagi yg ada baby macam aku ni, kesian tengok baby terjaga terkejut2. Nasiblah lah, dah terberanak dekat2 orang nak puasa/raya.. Agaknya lah..kalo yang beranak lepas Syawal/raya..aman lah kot yer? Xde bunyi dum dam dum dam macam ni. Entahlah.. Aku, anak first dulu beranak dalam bulan Ramaddan, anak no.2 plak lebih kurang 2 bulan sebelum Ramaddan. Rasanya masa tahun baru cina pun tak sakan bunyi macam ni. Wat malu jer..dah la tiru budaya bangsa lain... ter'hover dari mereka pulak tu..hmm baik gi terawih or tolong siapkan/hidang moreh lepas terawih lagi bagussss!! Tak ganggu orang, pahala pun dapat.



4 comments:

rynas said...

sian baby kan mesti tido tak lena. awalnya main mercun...

Alin Marlini said...

kalau kat kwasan perumahan taman mmg hangin sikit..tp kalau kat kawasan kampung..best bunyi ..hehhe

MisS HoNeY said...

kat kwsn umah nisa,mlm first rmdhan tu dah berdentum mercun.lgi la angin.perak semacam ja.

ibu_Arifa said...

to rynas: ye lah kak, awai sungguh depa ni main mercun. excitet gamaknyer nih.

to Alin Marlini: betul2..kat kampung kalo ada mercun, rasa meriah lah raya..lagi-lagi kalau meriam buluh tu. dushhhh!

to Miss Honey: hihihi..depa ni seronok sambut ramadhan kot nisa *pikir positif

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...