nak join? klik banner ni yer

Friday, July 23, 2010

@ Berwajah Baru

Salam semua...

Jangan terasa salah masuk umah/blog pula yer..memang betul ni blog IbuArifa. Saya terpaksa tukarkan cat umah saya ni disebabkan dah 3 hari dapat masej seperti dibawah ni:


dah try banyak kali nak masuk tersebut untuk nak "grab" yang baru.. tapi traffic jam pula. Last terpaksa berpaling tadah guna background kat "Fondos De Ensu.." ni. Huhuhu.. terasa janggal pulak dengan warna cat rumah yang baru ni. (tak suka..tak suka)

bye-bye background lama..terima kasih atas perkhidmatan mu selama ini


Sebenarnya saya ada design sendiri background untuk blog saya ni. Tapi dah berpuluh2 kali try upload.. selalu "tak cukup besar"..dah banyak kali jugak try besarkan saiz kat photoshop..tapi still cantu juga. Sampai terpaksa minta bantuan Whitey Mommy siap online chat kat FB pun tak berjaya jugak.. What to say.. takde rezeki nak guna ciptaan sendiri lagi..maybe next time insyaALLAH.

Nak tengok tak background yang saya buat tu?
Tetap juga warna tema BIRU..sebab malas nak tukar header :P

 background blog ku yang "tidak berjaya" digunakan :(

Yang ni 1st try, so agak simple2 sikit, lagi pun just nak tau saiz yang "sepatutnya" jer dulu.. Kalo dah terer nanti leh design lagi dan lagi..


p/s: ada sape2 yang tau nak pasal saiz untuk design sendiri background blog tak? Ajarin dong!! pelase..

disebab dok usahakan tukar background ni..saya tak sempat nak balas komen kawan semua..maaf yer.. insyaallah, esok saya balas. maaf sekali lagi.


*update 25/7/10..ku tukar lagi background..guna yg pensil2 warna pulak. Rasa "fresh" sikit dengan warna yang terang2 nih.

photobucket

21 comments:

SyidaGorjes said...

ngak bisa ajarin sih, buta IT la katakan.heheheh

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil said...

Tak apa ibuArifa.. Usaha tangga kejayaan.. Jangan cepat putus asa ye.. Usaha lagi tau.. ;o)

shaza said...

cantik rumah baru ni.. awak memang kreatif la.. pandai buat background sendiri..

Farra Dhelina said...

ada perasan jgk tgok layout kwn dpt msg mcm tu..

emm tak tau lah kak cane cara utk layout sendiri ni.tak pnh buat lagi.guna yg ada je hehe

ZiE FAUZi said...

salam kak min... cuba kak min upload background yg kak min reka tu masuk dalam blog ni... letak la kat mana2 entry... pastu amik link nya...

takpun kak min amik jer link gambar background yang ada dalam entry ni,pastu masukkan link tu dalam template.. erkk..kak min faham ker??

biasanya zie kalau nak masukkan background baru yg zie reka sendiri, zie buat mcm tu la....

Ummi Eisya said...

wajah baru...cantik gak pe yang ni..sesuai ngan signature ko tu..ade bunga2..ko kan suka bunga..

usaha lagi utk wat sendiri tu k..nanti leh ajar aku lak..kot2 dlm pantang nanti aku ada masa nak wat sendiri lak..hihiii

sz | m.s.s said...

comei gak bground baru ni min..i likeee :)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

so nice cat baru ni...sedap mata memandang

[-suziey-] said...

besenye kalu nk widescreen dlm 1k-1100px..cantik dh ni..hehe nk biru gk ek:D

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

suke cat rumah lama kaler biru, tapi yang ni pon ok gak.

miera said...

kak min yang nie pun cantik gak..cute ja..sedap mata memandang.. =)

ZiE FAUZi said...

cuba kak min masukkan link bawah ni dalam template kak min.

http://1.bp.blogspot.com/_XjMtRuYG0n0/TEis6IniorI/AAAAAAAAB90/pdJTlvWWiOk/s1600/background-frose17.jpg

Zaidah said...

blehlah ajar zai buat background sendiri nanti....nak jugak hasilkan buatan sendiri

10 said...

pagi tadi mai tgk bunga lain... petang ni dah lain pulak... org suka yg petang ni punya... nampak lebih kemas dan simple...

fasal background sendiri org xtau la pulak... selalu amik yg dah siap punya...

kaklong nuzula said...

salam ibu arifa.. lama tak jalan2 sini... background blog sy pun dah hilang.. huhu..

Nadiah Sidek said...

sy suka background ni! tak suka sbb tak minat warna ni ye? minat biru ye?

Fiza's said...

sy juga buta it dong.. so, ngak bisa tolong... apapun, background ni sweet kan. i like purple

ibu WaWa said...

akak suka template baru ni. nampak sweet dan tenang.

rynas said...

patutlah ingtkan salah masuk umah hehhe kreatif Min yer..ehh thanks ya atas baucer KFC tuh..

Suhana Shahril said...

Yg ni pun cantik juga..secantik tuan punya blog ni..hehehe...

miemiey said...

TAK LEH NAK BUAT BACKGROUND LAGI..HUHUHU...HEADER PUN TAK RETI MANA..HUHUHU..KL ADA MASA LEH LAA AJAR KAMI YG BUTA IT NIE..PLEAZEEEEEE...NAK JUGAK ADA UMAH CIPTAAN CENDIRI,,HUHUHU,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...